HTML

Simon Béla

A bankok monopóliuma, Don-kanyar katasztrófája, A drezdai bombázás, Hová tűnnek el a felvett nyugati milliárd dollárhitelek, Választási rendszer, Kisebb parlament, Életveszélyben, Az évezed tévedése, stb.

Friss topikok

Archívum

Levél Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak!

2010.06.14. 19:00 bela.simon

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

 Ön és a FIDESZ a magyar néptől alkotmányozó országgyűlés megalakítására kapott bizalmat. Ez a bizalom nem elsősorban Önnek és pártjának szólt, hanem az elmúlt 20 év Magyarország és magyarellenes politikát folytató hatalomnak (sajnos ennek Ön is részesen volt 1998-2002 között). Ha ezzel a bizalommal él is, akkor Ön lehet I. István király, IV. Béla király, Hunyadi Mátyás király, II. Rákóczi Ferenc fejedelem, Kossuth Lajos kormányzó és Horthy Miklós kormányzó után az újabb honalapító: a független, szabad Magyarország megteremtője!

A nemrég tett egyik TV-s nyilatkozatában arra kérte a magyar állampolgárokat, hogy a kitűzött céljainak megvalósítására tegyenek elfogadható, előremutató javaslatokat. Mint Magyarország egyik állampolgára, céljainak eléréséhez, az alábbi javaslatokat teszem (lehet fontossági sorrend is).

1.    Az országgyűlési képviselők, miniszterek, állami tisztségviselők mentelmi jogának megszüntetése, s ezzel a politikusok is éppúgy felelősségre vonhatóak lennének, mint a közönséges bűnözők! A képviselőknek, vezetőknek kell példát mutatni tisztességből, becsületességből, igazmondásból, emberségből, hazaszeretetből, stb.

2.    A kettős állampolgárság bevezetése: a jelenlegi határainkon kívül élő, magukat magyarnak valló embereknek a magyar állampolgárság megadása. Ez a jogi forma minden környező országban létezik, sőt több százezer Izraelben élő zsidó magyar állampolgársággal is rendelkezik. E lépéssel akár 20 milliónyi magyart tudna maga mögé állítani a Kárpát-medencében.

3.    Az önálló hatáskörrel rendelkező minisztériumok megteremtése, visszaállítása, s ezzel együtt a 15-18 országgyűlési bizottság megszüntetése. A bizottságok hozzá nem értő képviselők, politikusok gyülekezete, látszatmunkát végeznek szakmai tudás nélkül!          
Pl.: Van (lesz) Honvédelmi Bizottság, de katonatisztek nincsenek benne!   
       Van (lesz) Honvédelmi Minisztérium, de honvédség nincs!      
       Van (lesz) Oktatási Bizottság, de tanárok nincsenek benne! stb.           
Az újjá szervezett és a meglévő minisztériumokat szakemberek vezessék. Nevetséges, hogy a Honvédelmi Bizottságot, Minisztériumot olyanok vezették (vezetik), akik talán még katonák sem voltak; vagy a Belügyminisztériumot egy hölgy vezette, akinek „halvány gőze” sem volt a fegyverekhez; vagy az Oktatási Minisztériumot olyan vezesse, akinek fogalma sincs az oktató-nevelő munkáról, tanár sem volt; vagy az egészségügyet közgazdász; vagy a pénzügyet egy orvos vezesse, stb.         
A Minisztériumokban kell összegyűjteni a hozzáértő, alkalmas szakembereket!        
Meg kell szüntetni a szaktanácsadói testületeket, nincs szükség rájuk. Azt a vezetőt (miniszterelnököt, minisztert, államtitkárt, stb.), aki nem tudja ellátni önállóan feladatkörét, le (ki) kell cserélni hozzáértő, értelmes vezetőre!

4.    Új magyar rendőrség felállítása, a biztonság megteremtése. A rendőrök a bűnözőket, a rablókat, a csalókat, a sikkasztókat, a drogkereskedőket, az ország kifosztóit, stb. üldözzék, s ne például a szabályosan közlekedő gépjárművezetőket zaklassák lépten-nyomon, s ne a békésen sétáló, ünneplő embereket lövöldözze! Meg kell szűntetni a jogi fogalommá vált megélhetési bűnözést.

5.    A magyar honvédség visszaállítása: az általános hadkötelezettség visszavezetése legalább 12-18 hónap időterjedelemre. A 18-22 éves fiatal „fickók”, legények ott legalább rendet, fegyelmet tanulnának, s nem randalíroznának, nem narkóznának, kevesebb lenne a fiatalkorú bűnözés, kevesebb lenne az országúti súlyos, halálos balesetek száma. Hozzá lehetne szoktatni őket a munkához a lerombolt, az enyészetnek átengedett laktanyák újjáépítésével, a fenntartási költségek előteremtésével. Ma Magyarországon nincs olyan fegyveres testület, haderő, amely az országot bármely külső támadástól, inváziótól megvédené! A zsoldos hadsereget azonnal meg kell szüntetni. A külföldön „szolgálatot” teljesítőket hazahívni, s legyenek itthon kiképző tisztek. A honvédelem állami feladat, a honvédséget a befizetett adóból kell fenntartani!

6.    Új földosztást kell végrehajtani. A 100 hektáron felüli földtulajdonokat meg kell szüntetni! A föld a magyar népé, s a gazdálkodni akaró vidékieknek és a falusiaknak kell odaadni. A művelhető területek fele parlagon hever. A cigányok is kapjanak legalább 3-4 ha-nyi földet, s gazdálkodjanak rajta, s éljenek meg belőle! (Aki nem dolgozik, az ne is egyék!) A föld műveléséhez erőgépekre, munkagépekre, kapákra, ásókra stb. van szükség. Újra kell indítani a kohászatot, a gyárakat, a bányászatot, amelyek a termelőeszközöket, s a haditechnikát is előállítják! Újjá teremtődne a feldolgozóipar, a kereskedelem, a szolgáltató ipar, stb. s lenne munkája a 7-8 millió magyarnak, a Magyarországon élőknek! Újra lenne állattenyésztés, tejtermelés, húsipar, malomipar, textilipar, stb. s önálló élelmiszerellátók lennénk, mint évszázadokon (évezredeken) át (Magyarország Európa éléskamrája volt.). Ezzel megszűnnének a bóvli, génkezelt, mérgező anyagokat tartalmazó árukat árusító nagy kereskedelmi láncok: Tesco, Profi, Aldi, Spar, Lidl, Rossmann, stb. s velük együtt megszűnnének az ipari parkok (több száz, vagy ezer termőföldet tettek tönkre), amelyek csak élősködnek Magyarországon, adót, TB-t, iparűzési adót nem fizetnek a magyar államnak, minimálbéren dolgoztatják a magyarokat, a profitot meg viszik ki külföldre.

7.    A bankok monopóliumának megszüntetése: a bankok ne pénzelnyelő gépek legyenek, hanem szolgáltatók! Adjanak hitelt minden magyar állampolgárnak, de ne uzsora (30-40 %-os) kamattal, s a fedezet ne lehessen lakóház, termőföld! Vissza kell állítani a vidéki Takarékszövetkezeteket; az illetményt, a munkabért minden dolgozó saját kezébe kapja meg, s majd eldönti, hogy a beteszi-e a bankba. Újra meg kell teremteni, visszaállítani a munkahelyi bérfejtéseket, kifizetéseket. Néhány bank tönkremenetele ne sodorja az országot gazdasági válságba, s a felvett külföldi hiteleket ne a bankok kapják.

8.    Az egészségügy helyreállítása: csak egészséges emberekkel lehet Magyarországot fenntartani és újjáépíteni. Vissza kell állítani a körzeti kórházakat, az orvosi rendelőket, meg kell szüntetni az áttekinthetetlen, irányíthatatlan monstrum, integrált egészségügyi intézményeket. Az egészségügy állami feladat, a befizetett adókból, TB-járulékokból kell fenntartani! Meg kell szüntetni a TB járulékokat elnyelő Egészségügyi Pénztárat, a Tiszti Főorvosi szolgálatokat, stb.

9.    A világszínvonalú oktatás megmentése, a bolognai egyezmény megszüntetése. Az iskolákban, intézményekben legyen rend és fegyelem, legyen tekintélye és rendteremtő eszköze a nevelőknek, tanároknak, oktatóknak. A gyermekeknek, tanulóknak, hallgatóknak elsősorban kötelezettségük és kötelességük legyen és ne jogaik! Vissza kell vezetni a Rendtartást, mely 130 évig meghatározta az iskolák, tanulók és szülők kapcsolatát! Meg kell szüntetni a 18 évig tartó tankötelezettséget! A „rossz” gyereket lehessen kizárni, áthelyezni, bármely iskolából, kizárni az ország összes középiskolájából, felsőfokú intézményéből. A kizárt tanulókat javítóintézetekbe, munkatáborokba kell vinni. Helyre kell állítani az érettségi tekintélyét. Csak a 18. évét betöltött fiatal tehessen egységes érettségi vizsgát!, mert ami napjainkban van, az KÁOSZ! Meg kell szüntetni a papírpocsékolást a 30-40 oldalakból álló tételsorok kiadását (mert ez csak a nyomdáknak hoz hasznot). Pl.: a matematika, fizika írásbeli tételsor 1-2 írott sorban elfér a feladatgyűjteményekből kijelölt feladatokból; a magyar írásbeli tételsor, amely általában 3 kérdést tartalmaz, 4-5 írott sorban kifér, stb. A tételek kidolgozásához pedig elég általában 2-3 lap! 
Vissza kell állítani az egyetemek, főiskolák szuverenitását. A monstrum, integrált felsőfokú intézmények ugyancsak irányíthatatlanok, áttekinthetetlenek. A felvételi vizsgák újraindítása: legyen írásbeli és szóbeli felvételi is minden tantárgyból akár központi tételsorok alapján vagy főiskolák, egyetemek saját profiljaiknak megfelelő, saját maguk által készített tételsorok szerint.       
El kell törölni a diploma megszerzéséhez szükséges nyelvvizsga kötelezettséget. A főiskolások, az egyetemisták a 4-5 évet a szakma tanulására fordítsák! Idegen nyelvet az Idegen-nyelv és képzésű Főiskolákon, Egyetemeken oktassák, és tanulják meg az ezt igénylők! Az oktatás-nevelés állami feladat, a befizetett adókból kell fenntartani!
El kell törölni a tandíjakat!!

10.     Nincs szükség az ún. helyi kiskirályoskodást végző önkormányzatokra, akiknek munkáját senki sem ellenőrzi, mentesülnek minden felelősségre vonás alól.         
Azelőtt (45 éven át) a tanácselnök, tanácstitkár (még egy gépírónő, egy takarítónő), vagy korábban (1946. előtt) a bíró, jegyző, kisbíró mindazokat a feladatokat ellátta, amit ma a polgármester és a 7-12 (vagy több) tagú önkormányzat képtelen elvégezni, mert többnyire a saját juttatásaik mértékén vitatkoznak, a közösség ügyeivel kevésbé foglalkoznak, a befizetett, s támogatásként kapott adók közben el(zsebre)folynak!       
Meg kell teremteni az önkormányzatok felügyeletét, amely akár a polgármestert, akár önkormányzati tagokat is elmozdíthatják a helyükről, ha bűnt követnek el.

11.     Fel kell számolni, illetve megszüntetni a kisebbségi önkormányzatokat, amelyek vezetői elnyelik az odajuttatott adózók pénzeit. Ne legyenek állam az államban! Minden Magyarországon élő emberre ugyanazok a törvények vonatkozzanak, ugyanazoknak a kötelezettségnek tegyenek eleget, ugyanúgy dolgozzanak, tanuljanak, éljenek! Sokan kérdezték, s én is kérdezem, hogy miért nincs Zsidó Önkormányzat, talán Magyarországon nem is élnek, s nem is éltek zsidók?!

12.     Meg kell szüntetni a különböző öncélú civil szervezeteket, mert csak a nép pénzét fogyasztják, minden érdemi tevékenység nélkül.     
Pl.: Nincs szükség Állatvédő Egyesületre, mert többnyire a (kóbor) kutyákat védik, amelyek óriási pusztítást végeznek a kicsiny mezei, erdei állományban: megeszik a nyulakat, a fürjeket, a fácánokat, az őzgidákat, sőt halálra marják, harapdálják a kisgyerekeket, unokákat, nagymamákat, stb. A kóbor gazdátlan kutyákat (macskákat is) le kell lőni vagy befogásuk után el kell altatni.

13.     Meg kell szüntetni a kb. 26 Vízügyi Társulatot, amelyek semmi érdemi munkát nem végeznek, aszálykor nem öntöznek, nem lehet öntözni, árvízkor, hóolvadáskor, esőzéskor védelmi munkát, lecsapolást, vízelvezetést nem végeznek. Nincsenek kiépített, s nem is építenek árokrendszereket, víz(el)vezető csatornák. Viszont a földtulajdonosokat erőszakkal beintegrálták a társulatokba és 800-1000 Ft/ha fizetésre kötelezik, sőt nem fizetés esetén behajtással fenyegetőznek az ún. „ejtőernyősök”, volt kommunisták és utódaik gyülekezete!

14.     Vissza kell állítani a halálbüntetést. A nyereségvágyból elkövetett gyilkosságok, ártatlan emberi életet kioltó fegyveresek, rablótámadók, az ország kifosztói, a több milliárd forintos kárt okozók, stb. akasztófán fejezzék be az életüket. Minden magyar állampolgár, aki bűnt követ el (legyen az magyar, cigány, zsidó, sváb, román, szlovák, stb. illetve képviselő, állami tisztségviselő, vállalati vezető, stb.) egyformán, egyenlő jogi keretek között legyen elítélve, s bűnhődjön cselekedeteiért!

Pl.: - Császár Előd énekes 120 km/h-ás sebességgel, ittasan, benarkózva (gépkocsijában milliós értékű kábítószert találva), szándékosan nekiment az őt feltartóztatni akaró, 2 gyermekes rendőr által vezetett rendőrkocsinak, s meghalt. Erre fel minden bizonyítékot eltüntetve, ejnye-bejnye büntetést kapott (néhány tízezer Ft pénzbírság, s 6 hónap? felfüggesztett börtönbüntetést?!)

 - Bokros Lajos kétszer adta el a Budapest Bankot külföldinek 20-20 milliárd Ft-ért, amely összeg azóta sem került az államkasszába és az MDF képes volt miniszterelnöknek jelöltetni?!

 - Princz Gábor 165 milliárd Ft-ot sikkasztott el a Posta Banktól 1998-ig, s alig 40 millió Ft pénzbüntetést kapott, sőt TV-műsorvezetőt csináltak belőle!

 - Kunos Péter, Kovács Mihály többmilliárdnyi értékű aranyat, aranytömböket, stb. szállítottak „illegálisan” nyugatra, s megúszták néhány havi (évi?) börtönnel, ahol luxus körülmények között éltek.

 - Még most is felderítetlen a Móri-gyilkosság, ahol 8 ártatlan emberi-életet oltottak ki. Ha a mostani letartóztatottak az (állítólagos) gyilkosok, akkor miért vannak még mindig életben?!

 - A cigányok ellen elkövetett gyilkosságokat (a belső faji leszámolásokat!) ne varrják a magyarok nyakába! (Veszprém, Piricse, Tiszalök, stb.)

15.     A Köztársasági Elnököt a nép válassza meg közvetlenül, mint ahogy a nép az 1989-es népszavazáson döntött! Sajnos, hogy Antal József az SZDSZ-szel kötött paktumban figyelmen kívül hagyta a nép akaratát. (Ez volt az első népátverés!)

16.     Meg kell szüntetni a hazudozó és hazugságokat közvetítő médiákat, elsősorban a TV-ket. El kell távolítani a magyarellenes (rasszista) műsorvezetőket, bemondókat! Nincs szükség Kékfényre, mert minden Híradó, hírösszefoglaló „Kékfény”: gyilkosságokról, bűnözőkről, rablásokról, katasztrófákról, illetve Palesztináról, Izraelről, Irakról, Afganisztánról, afrikai országok belháborúiról, stb. szól.  
Meg kell szüntetni a népbutító műsorokat, mint a Mónika-sót, Balázs-sót, Heti Hetest, Megasztárt, a Kártya-Jósoló-sókat, Koóstolót, Győzike sót, Újságíró Klubbot, stb.          
Meg kell szüntetni a gyerekeket butító, agresszivitásra bíztató „meseműsorokat”, mint: Mini-Max, Cartoon Network, stb., a japán, kínai, amerikai, stb. torz-szüleményekkel teli „mesefigurákat”.    
Oly sok szép magyar, Kárpát-medencei, európai stb. mesék vannak, melyek teli vannak szeretettel, leleményességgel, épeszű állatokkal, okos kisfiúkkal, kislányokkal, „ostoba” királyokkal, stb. Nincs szükség a narkótól, italtól őrjöngő, önkívületi állapotban lévő zenészek, zenekarok, discósok közvetítésére stb.       
Nincs szükség a HIT közösségre, Németh Sándor népbutító szereplésére!         
Eltűntek a TV-kből, a Rádiókból a tudományos, a kulturális műsorok. Ma már csak a (nagyon nívós) Mindentudás Egyetemen kívül a Bolyai-díjasok és az Innováció az emberekért sorozatok láthatók, általában éjféli órákban!
Nincs szükség az erkölcsromboló, rablásokra, gyilkosságokra, stb. invitáló amerikai krimikre, filmekre! Magyarország, a magyarság történelme, története bőven kínál sok hazafias érzelmű film megalkotására, akár évtizedeken át is!          
Vissza kell állítani a Petőfi Rádió nívós műsorszerkezetét, amelyet nap, mint nap milliók hallgattak. (Ma silány popzenei műsorokkal van teli!)

17.     A nyugdíjasok megvédése. A nyugdíj nem kegydíj. Minden nyugdíjas magyar állampolgár ledolgozta a 20-40 évet tisztességgel, becsülettel, s befizette (levonták) havonta a nyugdíjjárulékot. Nem az ifjú nemzedék tartja el a nyugdíjasokat (utána kellene nézni, hogy hová, kiknek a zsebébe tűnt el az évi több (száz)milliárdos nyugdíjjárulék) 
Ma Magyarországon a férfiak átlag életkora kb. 62-63 év, a nőknél kb. 67-68 év. Miért kellett felemelni a nyugdíjkorhatárt 65 évre, sőt tervezik 70 évre is?! A sok 60 évet meg nem élő (érő) férfi (s egyre több nő is) nyugdíja hová tűnik el?! Munkahelyeket kell teremteni, újjá kell éleszteni a mezőgazdaságot, dolgozzon minden munkabírású férfi és nő (akár 14-16 éves korától) és ezzel vissza lehetne (kellene) állítani (a gyermeket szülő) nők esetén az 55 éves, férfiaknál a 60 éves korhatárt.

18.          A magyar népesség, népszaporulat csökkenésének megállítása. Meg kell oldani a népesség szabályozás rendszerének bevezetését. Meg kell szüntetni az alanyi jogon járó családi pótlékot. Csak az kapjon családi pótlékot, segélyt, aki legalább 1 éves munkaviszonnyal rendelkezik, vagy a család egyik tagja dolgozik! 
A 18 év alatt szülő nőt és gyermekeit a szüleik, rokonsága tartsa el! Cigányok esetén maximum két gyermek után kapjon segélyt, családi pótlékot, de csak akkor, ha az élettársa, vagy valamelyik családtagja dolgozik. (Kínában csak egy gyerek után jár támogatás, újabb gyerek születésekor azt is megvonják!)         
Az elmúlt 20 évben a magyar fiatalok azért nem házasodtak, mert a kevés fizetésükből a nem dolgozók gyermekeit kellett eltartani!!    
Olyan intézkedéseket, törvényeket kell alkotni, amelyek elősegítik a magyarság szaporodását a Kárpát-medencében:

- a gyermeket szülő családok, anyagi helyzetüktől függetlenül részesüljenek családi pótlékban.

- a 30 éven felüli magyar agglegények havonta legalább egy gyermek felneveléséhez szükséges adót fizessenek (fizetésük 30 %-ig).

- a 26 éven felüli magyar „vénlányok” havonta legalább egy gyermek felneveléséhez szükséges adót fizessenek (fizetésük 20 %-ig).

- a 26. illetve 30. életévük betöltése után házasságot kötött és gyermeket szülő családok kapják vissza az addig befizetett gyermeknevelési adókat egy összegben!

19.     Utoljára de nem utolsó sorban: Vissza kell adni a szólásszabadságot, a szabad vélemény-nyilvánítás jogát minden magyar állampolgárnak. A 8-10 milliónyi magyart ne nevezzük már rasszistának, szélső-jobboldalinak, fasisztának azért, mert ki meri ejteni a zsidó szót, vagy a cigány szót, ill. mer beszélni a zsidó-bűnözésről, vagy a cigánybűnözésről!! 1400-tól, a cigányok Magyarországra történő bevándorlásának kezdetétől az elmúlt 600 év alatt soha semmilyen konfliktus nem volt a magyarok és a cigányok között. (Sőt 1990-ben Marosvásárhelyen a cigányok mentették meg Sütő András életét a feldühödött, félrevezetett románoktól.) Ezt az ellenségeskedést 1994-ben hatalomra került, magyarellenes politikát folytató pártok, pártvezetők, miniszterek szították és szítják ma is!      
Magyarország ősrégi szimbóluma az Árpád-sávos zászló (piros-fehér-zöld alig 100 éves!) Miért bűn, ha valaki ilyen zászlót tart a kezében?!  
Ősi magyar viselet a mellény, a priccses nadrág, a magyar (térdig érő) bőrcsizma; miért bűn, ha valaki így öltözik fel?! Nehogy már a magyarok által befogadott néhány 100 vagy ezer idegen mondja meg, hogy hogyan öltözködjünk, viselkedjünk ősi hazánkban.    
Ilyen alapon ki kell tiltani a piros és a sárga nyakkendőket, a piros szegfűket, rózsákat; viselőiket ki kell zárni, tiltani a parlamentből, a TV műsorokból, nyilvános helyekről, stb.!

 

Levelem megírását a jó szándék vezérelte!

Nem vagyok ellensége Önnek!

A hatalommal lehet élni és visszaélni!

Nehogy az utókor hazaárulóként bélyegezze meg Önt is!

 

Tisztelettel:

 

Simon Béla

matematika-fizika-számítástechnika

középiskolai tanár

4400 Nyíregyháza

Vietórisz u. 58.

30/4849-112

Nyíregyháza, 2010. május 19. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://cikkekvelemenyektajekoztatokjavaslatok.blog.hu/api/trackback/id/tr202081513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pc_mami 2010.10.09. 17:47:54

Azért a nyelvvizsgát nem töröltetném el.Elég kínos,ha egy diplomás közgaszdász,mérnök,stb nem érti mit karatyol a külföldi kollégája , és, mint egy dedósnak ,tolmácsolni kell neki.Arról nem is szólva ,hogy a külföldi kutatások eredményeit csak közvetítőn keresztűl érthesse meg.Annyira nem kell elszállni magunktól, hogy MI MAGYAROK mindent tudunk,és mindent jobban , mint bárki más a világon. A történelemben volt már példa arra, mi lett a sorsa az olyan népnek aki bezázkódzott.Süllyesztő.
süti beállítások módosítása